Wil jij een
inspirator zijn?

Ontdek hoe

Bouw mee aan
de toekomst

Wil jij bijdragen aan de ontwikkeling van jonge mensen? Sta je te springen om jouw kennis over je lievelingsvak en de wereld buiten school over te dragen? Dan is leraar worden misschien iets voor jou. Met Leraar in Nijmegen kijken we samen waar jouw kracht ligt en of jij je thuis gaat voelen in het onderwijs.

Lees meer

Ik ben leraar.
En zoveel meer.

Paul, Lois, Elize, Isa, Luuk en Nienke staan al voor de klas. Wil jij ook jongeren inspireren? En overweeg je een switch naar het onderwijs? Kom naar ons event!

Proeven
Van het beroep

Wil je écht weten of er een leraar in jou schuilt, ervaar het dan zelf! Loop een uurtje mee, praat met ervaren docenten of bespreek je opties met een coach. Leraar in Nijmegen helpt je om een keuze te maken in het worden van leraar. Past het bij jou? Wat komt er allemaal bij kijken?

Ontdek het.

Leraar in Nijmegen helpt jou onderzoeken of werken in het onderwijs bij je past. Wij weten precies wat er speelt in het Nijmeegse onderwijs, welke . We durven je een eerlijk, direct advies te geven over een carrière als docent. We zijn vooral op zoek naar leraren voor taalvakken, bètavakken en de praktijkvakken. Met deze professionals gaan we de uitdaging aan om in een prachtig traject uit te groeien van potentieel goede leraren naar goede en bevoegde leraren. We winden er geen doekjes om: het leraarschap is niet altijd rozengeur en maneschijn. Maar je persoonlijke groei én die van je leerlingen maken dat het meer dan waard.

Dit zijn je mogelijkheden

Wat past bij jou? Het primair onderwijs, voortgezet onderwijs of middelbaar beroepsonderwijs? Vind jij het leuk om kinderen de weg te wijzen op hun reis naar volwassenheid? Ze zien groeien van een onzeker kind in een grote, stoere schoolverlater vol goede moed? Dan is het basisonderwijs jouw plek!

Als leraar op een middelbare school is ook geen dag hetzelfde! Van enthousiaste tot kritische, vlot gebekte of juist onzekere tieners: zie jij het voor je om hun rots in de branding en inspiratie te zijn?

Meer informatie

Primair onderwijs

Meer informatie

Voortgezet Onderwijs

Meer informatie

ERVAAR HET BEROEP VAN LERAAR ZOALS
HET ECHT IS.

Een vakgebied in beweging, met veel kansen om jezelf te ontwikkelen, in een team samen te werken en je ideeën uit de praktijk naar de klas te vertalen. Waar je een grote rol kunt spelen in het leven van een leerling, waar jongeren je up-to-date houden en waar je naast vakdocent een steun en toeverlaat, een inspirator en een rots in de branding kunt zijn. Maar waar je af en toe ook gewoon even kunt lachen met leerlingen. Welke docent is jou écht bijgebleven?

Persoonlijk advies?

Overweeg jij een carrièreswitch naar het onderwijs? Doe de zelftest!

Met deze test kun je onderzoeken of een overstap naar het onderwijs iets voor jou is.
De zelftest bestaat uit vier onderdelen: oriëntatie, competenties, drijfveren en persoonlijke achtergrond

Doe de zelftest!

Nieuwsgierig of er een leraar in jou schuilt?

Een groep kids voor je neus, af en toe gewoon even lachen met leerlingen en soms een vergadering aan het einde van de middag. En een vakgebied in beweging, met veel kansen om jezelf te ontwikkelen, in een team samen te werken en waar je naast iemand die kennis overdraagt ook een steun en toeverlaat, een inspirator en een rots in de branding bent.

Een studie kiezen of veranderen van baan is al niet makkelijk, zeker in Coronatijd lijkt de uitdaging nóg groter. Je hebt vast al websites afgespeurd, brochures aangevraagd en online Open Dagen bezocht. Toch zijn er activiteiten die je nu wél kunt doen om een lerarenopleiding en het vak van leraar beter te leren kennen!

Zin in? Meld je aan voor Meet the teacher en of Kijkje in de klas

Kom in contact