Wil jij een
inspirator zijn?

Ontdek hoe

Bouw mee aan
de toekomst

Wil jij bijdragen aan de ontwikkeling van jonge mensen? Sta je te springen om jouw kennis over je lievelingsvak en de wereld buiten school over te dragen? Dan is leraar worden misschien iets voor jou. Met Leraar in Nijmegen kijken we samen waar jouw kracht ligt en of jij je thuis gaat voelen in het onderwijs.

Lees meer

Ik ben leraar.
En zoveel meer.

Paul, Lois, Elize, Isa, Luuk en Nienke staan al voor de klas. Wil jij ook jongeren inspireren? En overweeg je een switch naar het onderwijs? Kom naar onze events!

Proeven
van het beroep

Wil je écht weten of er een leraar in jou schuilt, ervaar het dan zelf! Loop een uurtje mee (Kijkje in de klas), praat met ervaren docenten (Meet the teacher) of bespreek je opties met een loopbaancoach. Leraar in Nijmegen helpt je om een keuze te maken in het worden van leraar. Past het bij jou? Wat komt er allemaal bij kijken?

Kijkje in de klas en meet the teacher.

Met deze twee activiteiten kun je eens testen hoe dat nu eigenlijk is. Dit programma loopt in mei en juni en is speciaal voor MBO-4 studenten die denken aan een vervolg op de lerarenopleiding, studenten HBO/WO die een educatieve master overwegen, bovenbouwleerlingen van de havo en het vwo die nadenken over een carrière als docent.

Als je je inschrijft voor deze activiteiten nemen we zo snel mogelijk contact op en kijken we samen op welke school je kan meekijken en of met welke docent je in gesprek kan.

Schrijf je nu in

Veelgestelde vragen

Kijkje in de klas

Wat is Kijkje in de klas?

Kijkje in de klas is een speciaal samengesteld programma voor jou als 4/5 havo of 5/6 vwo of MBO 4 -scholier. Ben jij geïnteresseerd in het beroep leraar? Maar weet je niet helemaal zeker of je graag voor de klas wilt? Dan kun je dat ontdekken door een kijkje in de klas te nemen!

Kan ik meedoen met Kijkje in de klas?

Zit je in de bovenbouw, of HBO/WO of MBO van een Nijmeegse school? Dan kan je meedoen met Kijkje in de klas! We nemen na inschrijving zo snel mogelijk contact met je op, zodat we samen met jou kijken wanneer je op welke school een kijkje kan nemen in de klas.

Hoe ziet het programma eruit?

Op het afgesproken moment wordt je opgevangen door een leraar. Hij/zij zal je meenemen in de klas. In de klas zelf is het goed om jezelf even kort voor te stellen en daarna plaatsnemen in het lokaal. Als de les is afgelopen is er nog ruimte om in gesprek te gaan met de leraar.

Kan ik vrij krijgen voor kijkje in de klas?

Ja, dat kan in overleg met je decaan.

Tot wanneer is inschrijven mogelijk?

Uiterlijke aanmelddatum 23 juni hanteren.

Wanneer vindt Kijkje in de klas plaats?

In de maanden mei en juni.

Meet the teacher

Wat is Meet the teacher?

Je kan een 1 op 1 gesprek krijgen met een leraar uit het werkveld. Deze leraren zijn werkzaam bij diverse scholen in de regio Nijmegen VO-MBO. En mag je het hemd van het lijf vragen.

Kan ik meedoen met Meet the teacher?

Zit je in de bovenbouw, of HBO/WO of MBO van een Nijmeegse school? Dan kan je meedoen met Meet the teacher! We nemen na inschrijving zo snel mogelijk contact met je op, zodat we samen met jou kijken wanneer we de afspraak inplannen.

Hoe ziet het programma eruit?

Je ontvangt een digitale uitnodiging via Teams om de leraar te ontmoeten. Je hebt een uur de tijd om je vragen te stellen en dit mag geheel naar eigen behoefte. Je ontvangt een gesprekskaart als hulpmiddel.

Kan ik vrij krijgen voor Meet the teacher?

Ja, dat kan in overleg met je decaan.

Tot wanneer is inschrijven mogelijk?

Uiterlijke aanmelddatum 23 juni hanteren.

Wanneer vindt Meet the teacher plaats?

In de maanden mei en juni.

Nieuwsgierig of er een leraar in jou schuilt?

Een groep kids voor je neus, af en toe gewoon even lachen met leerlingen en soms een vergadering aan het einde van de middag. En een vakgebied in beweging, met veel kansen om jezelf te ontwikkelen, in een team samen te werken en waar je naast iemand die kennis overdraagt ook een steun en toeverlaat, een inspirator en een rots in de branding bent.

Een studie kiezen of veranderen van baan is al niet makkelijk, zeker in Coronatijd lijkt de uitdaging nóg groter. Je hebt vast al websites afgespeurd, brochures aangevraagd en online Open Dagen bezocht. Toch zijn er activiteiten die je nu wél kunt doen om een lerarenopleiding en het vak van leraar beter te leren kennen!

Zin in? Meld je aan voor Meet the teacher en of Kijkje in de klas

Schrijf je nu in