Wil jij een
inspirator zijn?

Ontdek hoe

Bouw mee aan
de toekomst

Wil jij bijdragen aan de ontwikkeling van jonge mensen? Sta je te springen om jouw kennis over je lievelingsvak en de wereld buiten school over te dragen? Dan is leraar worden misschien iets voor jou. Met Leraar in Nijmegen kijken we samen waar jouw kracht ligt en of jij je thuis gaat voelen in het onderwijs.

Lees meer

Ik ben leraar.
En zoveel meer.

Paul, Lois, Elize, Isa, Luuk en Nienke staan al voor de klas. Wil jij ook jongeren inspireren? En overweeg je een switch naar het onderwijs? Kom naar onze events!

Proeven
Aan het beroep

Wil je écht weten of er een leraar in jou schuilt, ervaar het dan zelf! Loop een uurtje mee, praat met ervaren docenten of bespreek je opties met een coach. Leraar in Nijmegen helpt je om een keuze te maken in het worden van leraar. Past het bij jou? Wat komt er allemaal bij kijken?

Uurtje voor
de klas.

Met het programma Uurtje voor de klas kun je via de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN) eens testen hoe dat nu eigenlijk is. Dit programma loopt in maart en is speciaal voor bovenbouwleerlingen van de havo en het vwo die nadenken over een carrière als docent.

Als je je inschrijft voor Uurtje voor de klas nemen we zo snel mogelijk contact op en kijken we samen op welke school je voor de klas kunt staan. In overleg met je decaan krijg je hier vrij voor.

Natuurlijk hoef je niet zomaar voor een groep leerlingen te gaan staan: op de HAN in Nijmegen helpen we je voorbereiden d.m.v. een Masterclass. Hier komen een aantal basisonderdelen van het lesgeven aan bod. Op de dag dat je voor de klas komt te staan krijg je ook nog onze beste tips & tricks zodat je goed voorbereid die klas instapt.

Schrijf je nu in

Veelgestelde vragen

Wat is uurtje voor de klas?

Uurtje voor de klas in een speciaal samengesteld programma voor jou als 4/5 havo of 5/6 vwo -scholier. Ben jij geïnteresseerd in het beroep leraar? Maar weet je niet helemaal zeker of je graag voor de klas wilt? Dan kun je dat ontdekken door een lesuur voor de klas te staan!

Kan ik meedoen met Uurtje voor de klas?

Zit je in de bovenbouw van een Nijmeegse school? Dan kan je meedoen met Uurtje voor de klas! We nemen na inschrijving zo snel mogelijk contact met je, zodat we samen met jou kijken wanneer je op welke school je voor de klas kunt staan.

Hoe ziet het programma eruit?

Voordat je voor de klas kan staan, geven we je begin april een onderwijsmasterclass op de HAN in Nijmegen waarin je samen met een expert je les voorbereidt. Op 6, 7 of 8 april ben je welkom op de school van je keuze. Je wordt welkom geheten op de school en krijgt nog een aantal laatste tips & tricks.

Kan ik vrij krijgen voor Uurtje voor de klas?

Ja, dat kan in overleg met je decaan.

Tot wanneer is inschrijven mogelijk?

Inschrijven kan tot uiterlijk 30 maart. Let wel op, er kunnen maar een beperkt aantal deelnemers meedoen. Klik hier voor het inschrijfformulier.

Nieuwsgierig of er een leraar in jou schuilt?

Een groep kids voor je neus, af en toe gewoon even lachen met leerlingen en soms een vergadering aan het einde van de middag. En een vakgebied in beweging, met veel kansen om jezelf te ontwikkelen, in een team samen te werken en waar je naast iemand die kennis overdraagt ook een steun en toeverlaat, een inspirator en een rots in de branding bent. Zin in? Meld je aan voor Uurtje voor de Klas.

Schrijf je nu in