Skip to main content

 

Ben jij al in het bezit van een tweedegraads lesbevoegdheid en wil je je kansen op de arbeidsmarkt vergroten? Ben je op zoek naar meer uitdaging of ben je met je werkgever aan het kijken hoe je breder inzetbaar kunt worden? Misschien is het halen van een tweede (of derde) tweedegraads lesbevoegdheid iets voor jou. Of kies je ervoor om een eerstegraads lesbevoegdheid te halen?

 

Het traject

 

Het halen van een tweede lesbevoegdheid kan in een flexibel verkort traject met veel vrijstellingen. Je hebt eerder een lesbevoegdheid behaald en daarom ben je volledig vrijgesteld van het pedagogisch-didactische programma van de opleiding die je gaat volgen. Afhankelijk van de opleiding die je kiest, krijg je gemiddeld één middag of avond in de week les. De stof uit alle lessen wordt ook online aangeboden dus als je een keer niet bij een les kan zijn, kan je de les op een voor jou geschikt moment inhalen.

 

Het behalen van een eerstegraadsbevoegdheid

 

Wil jij een eerstegraads lesbevoegdheid halen? Bij de HAN kan je voor de lerarenopleidingen Nederlands, Engels, Wiskunde en Economie na het behalen van je Bachelor doorsturen en je Master halen.

 

De keuze van het vak om een tweede bevoegdheid in te halen

 

Wil jij je graag breder inzetbaar maken, maar weet je nog niet precies welk vak bij je past? Meld je dan aan voor ‘meet the teacher’ en/of ‘kijkje in de klas’. Via deze weg kan je een kijkje achter de schermen nemen bij een collega en kan je persoonlijk met een andere vakdocent in gesprek om te vragen wat de kenmerken van zijn of haar vak zijn.

 

Meer info

 

Wil je weten wanneer je toelaatbaar bent en hoe je kennis kan maken met de opleidingen? Neem hier dan een kijkje op de kennispagina van de HAN. Benieuwd naar de kosten en financieringsmogelijkheden? Ook daarover vind je meer op de kennispagina van de HAN. Of neem een kijkje op onze pagina met uitleg over voor welke subsidies en financieringen je in aanmerking kan komen.