Over Leraar in Nijmegen

Behoud van goed onderwijs in de regio Nijmegen

LeraarinNijmegen is opgericht door de Nijmeegse VO- en mbo schoolbesturen om het best mogelijke onderwijs te bieden. Nu en in de toekomst. Samen zorgen we voor voldoende instroom en behoud van kwalitatief goede leerkrachten. We helpen deze onderwijsprofessionals bovendien de plek te vinden waar ze helemaal op hun plek zitten.

Lees meer

Proeven Aan het beroep

We zijn een educatief partnerschap dat streeft naar kwantitatieve en kwalitatieve groei van het lerarencorps in de regio Nijmegen. Daarom wil LeraarinNijmegen je warm maken voor het lerarenberoep.  Het is een dynamisch vak: Je kan jouw passie overdragen op de jeugd, die onze toekomst is. Je draagt je steentje bij aan hun schooltijd!

Leraar in Nijmegen.

Samen met een ervaringsdeskundige bewandel je dit proces om uiteindelijk tot een beslissing te komen die bij jou past. Het team achter LeraarinNijmegen wil je écht leren kennen met oprechte interesse om te kijken waar jouw kracht ligt en of jij je thuis gaat voelen in het onderwijs. We willen de missende handvatten invulling geven en je begeleiden in de keuze. Je kan een uurtje meelopen (Kijkje in de klas), sparren met ervaren docenten en leren van andere zij-instromers (Meet the teacher). We kunnen allemaal mooie verhalen vertellen, maar uiteindelijk is het gewoon eens proberen in de praktijk het meest waardevolle steentje in jouw keuze! Er zijn namelijk activiteiten die je nu wél kunt doen om een lerarenopleiding en het vak van leraar beter te leren kennen!

Zin in? Meld je aan voor Meet the teacher en of Kijkje in de klas

Schrijf je nu in

Nieuwsgierig of er een leraar in jou schuilt?

Een groep kids voor je neus, af en toe gewoon even lachen met leerlingen en soms een vergadering aan het einde van de middag. En een vakgebied in beweging, met veel kansen om jezelf te ontwikkelen, in een team samen te werken en waar je naast iemand die kennis overdraagt ook een steun en toeverlaat, een inspirator en een rots in de branding bent.

Een studie kiezen of veranderen van baan is al niet makkelijk, zeker in Coronatijd lijkt de uitdaging nóg groter. Je hebt vast al websites afgespeurd, brochures aangevraagd en online Open Dagen bezocht. Toch zijn er activiteiten die je nu wél kunt doen om een lerarenopleiding en het vak van leraar beter te leren kennen!

Zin in? Meld je aan voor Meet the teacher en of Kijkje in de klas

Schrijf je nu in