Skip to main content

Scholen

Neem virtueel een kijkje bij de Nijmeegse VO en MBO scholen.

Het Dominicus College is een kleinschalige school voor havo, atheneum en gymnasium in Nijmegen-West.


Bekijk school >

Vanuit twee locaties verzorgt het Mondial College kwalitatief onderwijs aan bijna 1600 leerlingen in Nijmegen-West en omgeving.


Bekijk school >

Het Maaswaal College is een middelbare school met een UNESCO-profiel die eigentijds onderwijs verzorgt van vmbo tot en met het gymnasium.


Bekijk school >

Met ruim 1050 leerlingen is het Stedelijk Gymnasium Nijmegen een van de grootste zelfstandige gymnasia van Nederland.


Bekijk school >

Het Pontem College biedt Internationaal Voortgezet Schakelonderwijs (EOA) voor anderstalige leerlingen die de Nederlandse taal niet of onvoldoende beheersen.


Bekijk school >

Het Rijks is een school voor leerlingen met een vmbo-advies. De school biedt het profiel Dienstverlening en Producten aan.


Bekijk school >

De Stedelijke Scholengemeenschap Nijmegen (SSgN) is een openbare scholengemeenschap voor vwo, havo en vmbo-t met 1301 leerlingen 153 medewerkers.


Bekijk school >

Dé scholengemeenschap in en voor het land van Maas en Waal. Het onderwijsaanbod is breed: vmbo, havo, vwo, vanuit drie locaties.


Bekijk school >

De school biedt het profiel Dienstverlening & Producten aan, maar verliest daarbij de ervaring en kennis op het gebied van het oude profiel Sport, Dienstverlening en Veiligheid niet uit het oog.


Bekijk school >

Het Kandinsky College staat voor eigentijds en hoogwaardig onderwijs in een ambitieuze leercultuur. Wij bieden tweetalig én regulier onderwijs op mavo-, havo- en vwo-niveau.


Bekijk school >

De Jorismavo is een kleinschalige school waar leerlingen in een rustige, positieve en veilige omgeving hun vmbo-t diploma halen.


Bekijk school >

NSG Groenewoud is een middelbare school voor vmbo-t, havo, atheneum en gymnasium. We zijn een Bèta Excellent school en een Cultuurprofielschool.


Bekijk school >

Het Karel de Grote college is een school voor voortgezet vrijeschoolonderwijs (vmbo/ tl/mavo/havo/vwo atheneum), gevestigd in een uniek gebouw in het hart van Nijmegen.


Bekijk school >

Notre Dame is een kleinschalige innovatieve leergemeenschap. Een bijzondere havo midden in een prachtige natuurlijke omgeving in Ubbergen.


Bekijk school >

Het Montessori College, een scholengemeenschap met 2000 leerlingen en ruim 250 medewerkers, biedt onderwijs op alle niveaus: vmbo-b/-k/-t, havo, vwo en vwo+.


Bekijk school >

Pro College werkt vanuit zes kernwaarden. Zij helpen ons het praktijkonderwijs optimaal in te richten en om een goede, veilige school te zijn voor iedereen.


Bekijk school >

Yuverta VMBO – het groene lyceum Nijmegen is een school met 500 leerlingen, waar je elkaar makkelijk leert kennen.


Bekijk school >

Het Citadel College is een warme plek waar mensen nieuwsgierig zijn naar elkaar. Een plek om te groeien en te schitteren. Want hoe oud je ook bent, leren verleer je nooit. 


Bekijk school >

Nieuws & verhalen

Wil je meer lezen over leraren in Nijmegen en op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Wij hebben hieronder de interessantste berichten over het onderwijs verzameld. Ook lees je hier alles van de lerarenopleidingen van de HAN en de RU.

Leraar
3 april 2023

Oriëntatie avond leraar in het VO/MBO, 1 maart 2023

Na het succes van de eerste editie in maart 2022, hebben wij het begin deze maand nog een keer overgedaan:…
Leraar
19 oktober 2022

Ik heb al een lesbevoegdheid, maar wil meer uitdaging en breder inzetbaar zijn

  Ben jij al in het bezit van een tweedegraads lesbevoegdheid en wil je je kansen op de arbeidsmarkt vergroten?…
Leraar
11 oktober 2022

De podcast “Mijn eerste jaar voor de klas” aflevering 1

  Lesgeven is een prachtig vak. Je kunt veel betekenen voor een ander. Maar het kan ook zwaar zijn, zeker…
Alle nieuwsberichten

Over Leraar in Nijmegen

Leraar in Nijmegen is opgericht door de Nijmeegse VO- en mbo schoolbesturen om het best mogelijke onderwijs te bieden. Nu en in de toekomst. Samen met de Nijmeegse lerarenopleidingen (HAN en RDA) zorgen we voor voldoende instroom en behoud van kwalitatief goede leerkrachten. We helpen deze onderwijsprofessionals bovendien de plek te vinden waar ze helemaal op hun plek zitten.