Skip to main content

Aanmelden activiteiten

Natuurlijk is je goed inlezen (op bijvoorbeeld onze website) een goed idee, maar wij vanuit Regionale Aanpak Lerarentekort Nijmegen merken dat er ook behoefte is aan het écht kennismaken met het beroep. Daarom bieden wij studiekiezers het hele jaar door diverse oriëntatie-activiteiten aan. Wil jij ook meedoen aan één of meerdere activiteiten?

Kijkje in de klas

Gewoon een keertje meekijken naar hoe een leraar het doet. Jij hoeft niet vóór de klas, maar zit lekker achter in de klas! Een ervaring op locatie. Neem jij een kijkje in de klas?

Aanmelden

Meet the teacher

Meld je dan aan voor ‘Meet the teacher’ en vraag een leraar (online) het hemd van het lijf. Wij gaan voor jou op zoek naar de perfecte match, zodat jij 1-op-1 een leraar kan spreken waar jij nieuwsgierig naar bent.

Aanmelden

Activiteiten van de lerarenopleidingen

Open dag voltijd HAN

24 maart 2024 10:00u-15:00u

Ontdek de hbo-lerarenopleidingen van de HAN in Nijmegen tijdens de Open Dag op 24 maart 2024. De Open Dag is van 10.00 tot 15.00 uur. Stel je vragen, proef de sfeer en onderzoek welke lerarenopleiding bij jou past. Graag wel even aanmelden.

Open dag voltijd HAN

6 april 2024 10:00u-15:00u

Ontdek de hbo-lerarenopleidingen van de HAN in Nijmegen tijdens de Open Dag op 6 april 2024. De Open Dag is van 10.00 tot 15.00 uur. Stel je vragen, proef de sfeer en onderzoek welke lerarenopleiding bij jou past. Graag wel even aanmelden.

Open Avond HAN

13 maart 2024

Ontdek de hbo-lerarenopleidingen van de HAN in Nijmegen tijdens de Open Avond op 13 maart 2024. Stel je vragen, proef de sfeer en onderzoek welke lerarenopleiding bij jou past.

Meer informatie

Driedaagse Zin in Lesgeven 20-21-22 maart in Nijmegen

 

We nodigen jullie van harte uit voor de training Zin in Lesgeven. De
training Zin in Lesgeven (ZiL) is een driedaagse onderdompeling in het
onderwijs. De training is ruim tien jaar geleden opgezet door de Hogeschool
Windesheim. De training heeft tot doel antwoord te geven op de vraag of ‘je
het moet doen’: de overstap naar onderwijs. Of je er gelukkig van wordt. Of
je het in je hebt. Of er een ‘fit’ is met het docentschap, zodat de juiste
mensen ‘ja’ zeggen en de juiste mensen ‘nee’ zeggen. Tweede, minstens zo
belangrijke doel van de training is het enthousiasmeren en motiveren van
degenen die het ‘in zich’ hebben.

Schrijf je nu in via Contact
Leraar in Nijmegen.

Meer informatie

HAN open avond deeltijd

22 november 2023 18:00u-21:00u

Wil jij kennismaken met de deeltijd lerarenopleiding? Op 22 november stelt de HAN haar deuren weer open. Praat met studenten en docenten tijdens een Open Avond en stel je vragen aan een studieadviseur. De avond is ook online vanaf 17:00u te volgen.

HAN Educatie Collegetour

20 april 2023 17:00u-19:30u

De Educatie Collegetour met Eric van ‘t Zelfde zit vol. Houd onze of de website van de HAN in de gaten voor volgende collegetour’s. 

20 april is Eric van ’t Zelfde te gast bij HAN Educatie Collegetour. Nu rector bij het Drachtster Lyceum, maar vooral bekend van het tv-programma ‘Dream School’. Eric van ’t Zelfde maakt zich al meer dan 25 jaar lang sterk voor leerlingen in achterstandswijken. Hij heeft in zijn leven een doel: bewijzen dat kinderen uit de lagere klassen kunnen excelleren. Pak je kans en meld je aan voor HAN Educatie Collegetour met Eric van ’t Zelfde op 20 april! Deelname aan de Educatie Collegetour is gratis.

Open dag voltijd HAN

11 november 2023 10:00u-15:00u

Ontdek de hbo-lerarenopleidingen van de HAN in Nijmegen tijdens de Open Dag op 11 november 2023. De Open Dag is van 10.00 tot 15.00 uur. Stel je vragen, proef de sfeer en onderzoek welke lerarenopleiding bij jou past. Graag wel even aanmelden.

RDA zij-instroom oriëntatieavond

11 april 2023 19:30u-20:30u

Heb je een academische vooropleiding (wo-masterdiploma)? Sta je (on[der])bevoegd voor de klas? Of wil je vanuit een andere achtergrond de overstap naar het onderwijs maken? Dan is dit traject misschien iets voor jou. Oriënteer je op de zij-instroom mogelijkheden aan de Radboud Universiteit tijdens één van de vier online bijeenkomsten.

Nieuws & verhalen

Wil je meer lezen over leraren in Nijmegen en op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Wij hebben hieronder de interessantste berichten over het onderwijs verzameld. Ook lees je hier alles van de lerarenopleidingen van de HAN en de RU.

Leraar
3 april 2023

Oriëntatie avond leraar in het VO/MBO, 1 maart 2023

Na het succes van de eerste editie in maart 2022, hebben wij het begin deze maand nog een keer overgedaan:…
Leraar
19 oktober 2022

Ik heb al een lesbevoegdheid, maar wil meer uitdaging en breder inzetbaar zijn

  Ben jij al in het bezit van een tweedegraads lesbevoegdheid en wil je je kansen op de arbeidsmarkt vergroten?…
Leraar
11 oktober 2022

De podcast “Mijn eerste jaar voor de klas” aflevering 1

  Lesgeven is een prachtig vak. Je kunt veel betekenen voor een ander. Maar het kan ook zwaar zijn, zeker…
Alle nieuwsberichten