Aanmelden activiteiten

Ondanks de coronapandemie en alle gevolgen vandien merken wij vanuit Regionale Aanpak Lerarentekort Nijmegen dat er behoefte is aan het écht kennismaken met het beroep. Daarom bieden wij studiekiezers het hele jaar door diverse oriëntatie-activiteiten aan. Wil jij ook meedoen aan één of meerdere activiteiten?

Driedaagse training Zin in lesgeven!

18, 19 en 20 mei 2022

Een programma voor iedereen die graag het onderwijs in wil, waarbij je in drie dagen tijd antwoord krijgt op de vragen: Word ik er gelukkig van? En heb ik het in mij?

Het programma ‘Zin in lesgeven’ heeft als doel om mogelijke carrière switchers en hybride professionals kennis te laten maken met de ins en outs van het leraarschap. Op deze manier kunnen zij erachter komen of dit mooie beroep bij hen past. Daarnaast werkt het succesvol afronden van dit traject in je voordeel bij het sollicitatieproces!

De eerstvolgende sessie in Nijmegen is op 18 t/m 20 mei 2022.

Klik hier voor de podcast Zin in Lesgeven

Vragen

Voor vragen aan onze trainers en mogelijke (gedeeltelijke) teruggave van kosten, stuur een mail naar [email protected]

Aanmelden

Educatie Collegetour met Milouska Meulens

24 mei 2022 17-18:15u

Op dinsdag 24 mei 2022 is journalist Milouska Meulens te gast bij HAN Educatie Collegetour. Milouska Meulens is bekend van TV-programma’s zoals Zembla, het jeugdjournaal, Vroege vogels én ze heeft meegedaan aan Wie is de mol. Daarnaast heeft ze onlangs haar debuutroman Elin geschreven. In het TV-programma Dream School deelde ze met de jongeren openlijk ervaringen uit aar jeugd met armoede en schaamte.

Deelname is gratis.

Aanmelden

Kijkje in de klas

Gewoon een keertje meekijken naar hoe een leraar het doet. Jij hoeft niet vóór de klas, maar zit lekker achter in de klas! Een ervaring op locatie, natuurlijk volgen we daarbij de actuele richtlijnen van het RIVM.

Aanmelden

Meet the teacher

Meld je dan aan voor ‘Meet the teacher’ en vraag een leraar (online) het hemd van het lijf. Wij gaan voor jou op zoek naar de perfecte match, zodat jij 1-op-1 een leraar kan spreken waar jij nieuwsgierig naar bent.

Aanmelden

Nieuws & verhalen

Wil je meer lezen over leraren in Nijmegen en op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Wij hebben hieronder de interessantste berichten over het onderwijs verzameld. Ook lees je hier alles van de lerarenopleidingen van de HAN en de RU.

Leraar
14 april 2022

Van bijles, naar onderwijsassistent naar docent

Van bijles, naar onderwijsassistent naar docent Onderwijstalent Robin Gregoor legde een niet-alledaagse maar succesvolle route af   Vanuit LeraarinNijmegen zijn…
Leraar
14 april 2022

Leraar worden als zijinstromer: het verhaal van Detlef Bohlken

Hoe combineer je baan met het leraarschap? Wat voor keuzes en afwegingen komen daar bij kijken? En hoe bevalt die…
Leraar
7 februari 2022

Rik van der Elst

“Emoties maken het vak heel mooi, maar soms ook moeilijk.” Hoe is het om leraar te zijn? En komt er…
Alle nieuwsberichten