Skip to main content
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

HAN Open Avond deeltijd

6 april 2022 - 8 april 2022

We nodigen jullie van harte uit voor de training Zin in Lesgeven. De training Zin in Lesgeven (ZiL) is een driedaagse onderdompeling in het onderwijs. De training is ruim tien jaar geleden opgezet door de Hogeschool Windesheim. De training heeft tot doel antwoord te geven op de vraag of ‘je het moet doen’: de overstap naar onderwijs. Of je er gelukkig van wordt. Of je het in je hebt. Of er een ‘fit’ is met het docentschap, zodat de juiste mensen ‘ja’ zeggen en de juiste mensen ‘nee’ zeggen. Tweede, minstens zo belangrijke doel van de training is het enthousiasmeren en motiveren van degenen die het ‘in zich’ hebben.

Vooral in deze tijd van enorme lerarentekorten is het van extra groot belang dat de juiste mensen voor de klas komen. Wetenschappelijk onderzoek bepleit ook de noodzaak dat mensen die de overstap wagen in hoge mate gemotiveerd zijn hiervoor. Onderdelen van deze motivatie: enthousiasme, denken het te gaan kunnen (self-efficacy1) en ‘iets’ hebben met de beoogde doelgroep. Kortom: Het onderwijs heeft topdocenten nodig!

De afgelopen tien jaar hebben meer dan 1700 mensen de training gevolgd. Zin in Lesgeven gaat over het belangrijkste in het onderwijs, het primaire proces: de les geven, de les voorbereiden, de docent, de (lastige) klas, de leerling aan het werk, met leerlingen omgaan, enz.

Voor de meeste deelnemers aan de training Zin in Lesgeven die ‘ja’ zeggen tegen het leraarschap geldt dat ze volmondig ja zeggen.

Dat betekent dat ze

  • enthousiast en gemotiveerd zijn om het te gaan doen
  • de overtuiging hebben dat ze nog veel te leren hebben
  • de overtuiging hebben dat ze het gaan leren (hoge mate van self-efficacy)

We starten woensdag 6 april om 10.00 (inloop vanaf 9.30). Het programma loopt door tot 17.00 uur. Dat geldt ook voor de andere dagen (7 en 8 april). Wel lange dagen denk je misschien, maar reken maar dat er afwisseling is! Locatie wordt n.n.b., maar in ieder geval in Nijmegen. Na uw aanmelding volgt informatie. Vanuit LeraarinNijmegen vergoeden we de kosten à €800,- per deelname. Ps: het succesvol afronden van dit traject werkt in je voordeel bij het sollicitatieproces!

Klik hier voor meer informatie over Zin in Lesgeven

Klik hier voor de podcast Zin in Lesgeven

Gegevens

Begin:
6 april 2022
Einde:
8 april 2022