Skip to main content

Karel de Grote College

Het Karel de Grote college is een school voor voortgezet vrijeschoolonderwijs (vmbo/ tl/mavo/havo/vwo atheneum), gevestigd in een uniek gebouw in het hart van Nijmegen. Met ongeveer 800 leerlingen zijn wij een overzichtelijke school, waar iedereen elkaar kent.

Er is veel aandacht voor kunst, cultuur en beweging, naast de cognitieve en emotionele ontwikkeling van de leerlingen. We werken in heterogene leergroepen in de eerste twee jaar, zodat leerlingen ook van elkaar kunnen leren. Schooldagen beginnen altijd met drieweeks projectonderwijs rond een aansprekend thema, waarmee leerlingen dagelijks de eerste anderhalf uur bezig zijn en hun eigen verwerking inhoudelijk en kunstzinnig vormgeven.

Bekijk de website van het Karel de Grote College
Scholenoverzicht

Werken en wonen in Nijmegen

Dan is leraar worden misschien wel iets voor jou! Daar kom je pas echt achter met Meet the Teacher en Kijkje in de klas. Nieuwsgierig?

Wil je meer weten over Nijmegen als stad, omdat je misschien wilt verhuizen? Kijk dan hier! Into Nijmegen geeft je een goed beeld van onze stad en alles wat je hier kunt doen, zien en beleven. We zijn de oudste stad van Nederland, maar hebben de modernste vormen van onderwijs.

Neem contact op