Skip to main content

Ben je al leraar en wil je in Nijmegen werken?

Werk je al als docent? Maar nog niet in Nijmegen? Kom dan hier heen! Nijmegen is een prachtige plek om je carrière als docent voort te zetten.

Ik wil leraar worden

Hoe is het om docent te zijn in Nijmegen?

Misschien gaat het er in Nijmegen wel heel anders aan toe dan je gewend bent. Of misschien ben je gewoon benieuwd naar de sfeer op de scholen hier. Op deze pagina stellen alle scholen uit Nijmegen zich voor, zodat je kunt zien of de scholen goed bij je passen.

Wij helpen je graag met het leren kennen van de verschillende scholen en docenten hier in Nijmegen. Met Kijkje in de klas en Meet the teacher heb je twee mogelijkheden om de situatie in Nijmegen beter te leren kennen.
Kijkje in de klas geeft je de mogelijkheid om samen met een leraar te kijken in een Nijmeegse klas. Zo proef je de sfeer van de school en zie je ook hoe de situatie in Nijmegen is. Je krijgt ook de tijd om samen met een andere leraar te praten, om zo ervaringen uit te wisselen.

Meet the teacher draait meer om het docentschap en minder om de klas zelf. Je gaat in gesprek met iemand die al langer lesgeeft in Nijmegen en al jouw vragen kan beantwoorden. Niet alleen over het vak, maar ook over Nijmegen zelf.

Meet the teacherKijkje in de klas

Tweede bevoegdheid halen

Ben jij al vakdocent in het middelbaar onderwijs of in het MBO en wil je een tweede bevoegdheid halen? Docenten zijn hard nodig, zeker in de tekortvakken! Wil jij je kansen op de arbeidsmarkt vergroten of wil je je huidige werk een nieuwe boost geven? Ben je samen met je schoolleider aan het kijken hoe je nog breder inzetbaar kunt worden in jouw school of schoolbestuur? Behaal dan via een verkort en flexibel deeltijdtraject je tweede (of derde) tweedegraadsbevoegheid. Of kies voor een onderwijsmaster in de schoolvakken Nederlands- Engels- Economie en Wiskunde bij de HAN. Omdat je al een onderwijsbevoegdheid hebt, kun je in een flexibel verkort traject door vrijstellingen snel je bevoegdheid voor een ander schoolvak halen.

Het lerarentekort groeit in de toekomst en ook andere ontwikkelingen binnen het onderwijslandschap volgen elkaar in razend tempo op. Steeds meer scholen zijn op zoek naar docenten die breed inzetbaar zijn. En in sommige vakken, bijvoorbeeld scheikunde, Duits, Frans, wiskunde, zijn de tekorten zeer voelbaar. Met een tweede tweedegraadsbevoegdheid vergroot je niet alleen je kansen op de arbeidsmarkt, maar ben je ook breder inzetbaar en help je de tekorten tegen te gaan.

Werken en wonen in Nijmegen

Dan is leraar worden misschien wel iets voor jou! Daar kom je pas echt achter met Meet the Teacher en Kijkje in de klas. Nieuwsgierig?

Wil je meer weten over Nijmegen als stad, omdat je misschien wilt verhuizen? Kijk dan hier! Into Nijmegen geeft je een goed beeld van onze stad en alles wat je hier kunt doen, zien en beleven. We zijn de oudste stad van Nederland, maar hebben de modernste vormen van onderwijs.

Neem contact op

Nieuws & verhalen

Wil je meer lezen over leraren in Nijmegen en op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Wij hebben hieronder de interessantste berichten over het onderwijs verzameld. Ook lees je hier alles van de lerarenopleidingen van de HAN en de RU.

Leraar
3 april 2023

Oriëntatie avond leraar in het VO/MBO, 1 maart 2023

Na het succes van de eerste editie in maart 2022, hebben wij het begin deze maand nog een keer overgedaan:…
Leraar
19 oktober 2022

Ik heb al een lesbevoegdheid, maar wil meer uitdaging en breder inzetbaar zijn

  Ben jij al in het bezit van een tweedegraads lesbevoegdheid en wil je je kansen op de arbeidsmarkt vergroten?…
Leraar
11 oktober 2022

De podcast “Mijn eerste jaar voor de klas” aflevering 1

  Lesgeven is een prachtig vak. Je kunt veel betekenen voor een ander. Maar het kan ook zwaar zijn, zeker…
Alle nieuwsberichten