Skip to main content

Wil jij onderzoeken of jij past in de rol van leraar? Volg dan het oriëntatieprogramma van LeraarinNijmegen in samenwerking met de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen en Radboud Universiteit Docenten Academie op 12 t/m 14 juli 2023 in Nijmegen. Tijdens deze driedaagse training onderzoek jij geheel vrijblijvend op een laagdrempelige en praktische manier of het voor de klas staan bij jou past.

Heb jij het in je? Het leraarschap!

Deze vraag ga jij samen met trainer Arend Jan Zwarteveen (luister ook zijn podcast ‘Zin in lesgeven’) in het driedaagse programma beantwoorden. Zo behandelt hij onder meer het primaire proces van lesgeven, wat de taken van een docent zijn en hoe je omgaat met leerlingen. Uiteraard moet elke deelnemer ook een les voorbereiden en geven.

Ons instroom team bestaande uit Linda Teunissen (HAN Faculteit Educatie), Robert Jacobs (Projectleider RAP), een schoolleider en HR beleidsmedewerker zullen ook aanwezig zijn bij de training. Zij denken op persoonlijk niveau mee tijdens de trainingen en zijn tijdens en na de training ook beschikbaar om te sparren over jouw carrièremogelijkheden binnen het onderwijs.

Na de driedaagse training zal er een adviesgesprek plaatsvinden. Hierin blikt de trainer met jou terug op het oriëntatieprogramma en jouw rol als potentiële docent.

Driedaagse training Zin in Lesgeven

12 t/m 14 juli 2023 | Nijmegen

Op 12, 13 en 14 juli wordt de training Zin in Lesgeven weer gegeven. Het programma ‘Zin in lesgeven’ heeft als doel om mogelijke carrièreswitchers en hybride professionals kennis te laten maken met de ins en outs van het leraarschap. Een programma voor iedereen die graag het onderwijs in wil, waarbij je in drie dagen tijd antwoord krijgt op de vragen: Word ik er gelukkig van? En heb ik het in mij?

Aanmelden

Voor vragen kan je contact opnemen met ons via info@leraarinnijmegen.nl

In het kort:

 

Activiteit: driedaagse training Zin in Lesgeven

Data: 12, 13 en 14 juli 2023

Tijd: elke dag van 09:00 tot 18:00u

Locatie: het Mondial College

Deelnemers: er doen maximaal 20 mensen mee

Kosten: de kosten zijn €815,- en worden in de meeste gevallen vergoed vanuit de subsidie ‘Regionale Aanpak Personeelstekort’

Inclusief: het programma is inclusief water, koffie en thee. Lunch dient zelf geregeld te worden.

Nieuws & verhalen

Wil je meer lezen over leraren in Nijmegen en op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Wij hebben hieronder de interessantste berichten over het onderwijs verzameld. Ook lees je hier alles van de lerarenopleidingen van de HAN en de RU.

Leraar
3 april 2023

Oriëntatie avond leraar in het VO/MBO, 1 maart 2023

Na het succes van de eerste editie in maart 2022, hebben wij het begin deze maand nog een keer overgedaan:…
Leraar
19 oktober 2022

Ik heb al een lesbevoegdheid, maar wil meer uitdaging en breder inzetbaar zijn

  Ben jij al in het bezit van een tweedegraads lesbevoegdheid en wil je je kansen op de arbeidsmarkt vergroten?…
Leraar
11 oktober 2022

De podcast “Mijn eerste jaar voor de klas” aflevering 1

  Lesgeven is een prachtig vak. Je kunt veel betekenen voor een ander. Maar het kan ook zwaar zijn, zeker…
Alle nieuwsberichten