Skip to main content

Na het succes van de eerste editie in maart 2022, hebben wij het begin deze maand nog een keer overgedaan: de oriëntatie avond leraar in het VO/MBO. Het was een enorm geslaagde avond waarin wij kennis hebben mogen maken veel potentiële Nijmeegse leraren, maar zij vooral ook met wat het (Nijmeegse) onderwijs hen te bieden heeft. Een avond die voor beide partijen erg waardevol is geweest.

De avond opende met een woord van de voorzitter van het grootste schoolbestuur in Nijmegen. Hans Schapenk van @voCampus heette de bezoekers welkom en lichtte het belang van de avond toe.

Gevolgd door een Key Note van Sander Schimmelpenninck werd het belang van de rol van een leraar aangekaart in de oplossing naar een kleinere kloof in de samenleving.

Vervolgens had de bezoeker de keuze uit meerdere programmaonderdelen:

  • HAN+RDA

De Hogeschool van Arnhem en Nijmegen en de Radboud Universiteit Docenten Academie gaven een voorlichtin over o.a. de diverse opleidingsmogelijkheden.

  • Kirsten Cuppen

Kirsten Cuppen is in gesprek gegaan over haar ervaringen en inzichten.

  • Ester Gould

Ester Gould heeft de bezoekers meegenomen in het verkrijgen van meer inzicht in (on)gelijke kansen binnen klassen en hoe men als leraar het verschil kan maken hierin.

  • Leerling-acteurs

De leerling-acteurs hebben diverse klassensituaties uitgebeeld en de bezoekers op de proef gesteld in het leraarschap.

  • Scholenmarkt

Op de scholenmarkt was er ruimte om kennis te maken met loopbaancoaches, trainers en met mogelijk toekomstige werkgevers.

 

Hieronder is de aftermovie te bekijken. Wil jij een volgend LeraarinNijmegen event bijwonen? Neem dan een kijkje op onze activiteiten pagina!