Skip to main content

Scheikunde is al lang niet meer het vak van de onleesbare chemische formules en lesstof waar je later niets meer aan hebt. Wist je dat de chemische industrie in Nederland enorm is?

Scheikunde is overal. Van chemische reacties in de verf van schilderijen die hangen in het Rijksmuseum tot het oplossen van grote milieuproblemen zoals plastic afval.

Scheikunde is een van de weinige vakken op de middelbare waarbij je écht aan de slag kunt. Met proefjes bijvoorbeeld, die je meer leren over de wereld en hoe stoffen met elkaar reageren. Wist je dat het wassen van je handen met hard water slechter werkt dan met water waarin minder kalk zit? Dat leer je alleen bij scheikunde!

 

Weet jij dit allemaal al en lijkt het je fantastisch om hier dagelijks leerlingen mee te inspireren? Goed nieuws! De baankansen voor een leraar scheikunde zijn namelijk erg gunstig. Je kunt op veel middelbare scholen terecht.

Lijkt het jou wat om als leraar jongeren meer te leren over scheikunde, en hen te verrassen met dit mooie vak? Ontdek hier hoe jij leraar kunt worden!