Wil jij leraar worden?

Ben jij een student of middelbare school leerling en wil je docent worden? Lijkt het je leuk om met jongeren te werken en hen iets te leren? Wij helpen je op weg!

Ik wil leraar worden

Waarom wil je leraar worden?

Bijdragen aan de ontwikkeling van jonge mensen en hen meer leren over jouw favoriete vak? Dat kan als leraar in Nijmegen. Maar je doet nog veel meer dan dat. Je leert leerlingen niet alleen meer over een vak, maar ook over de wereld buiten school. Je inspireert ze om meer uit hun opleiding te halen en na school verder te werken aan hun toekomst.

Om voor de klas te staan moet je eerstegraads- of tweedegraadsleraar worden. Daarvoor moet je een lerarenopleiding doen, in voltijd of in deeltijd. Deze opleidingen kun je volgen bij de Radboud Docenten Academie of de HAN Academie Educatie. Wil je meer weten over de verschillende opleidingen en routes die je kunt volgen om docent te worden?

Bekijk onze Routekaart

Klinkt dit als iets waar jij je voor in wilt zetten?

Dan is leraar worden misschien wel iets voor jou! Daar kom je pas echt achter met Meet the Teacher en Kijkje in de klas. Nieuwsgierig?

Kijkje in de klasMeet the teacher

Zij gingen je voor

Wie kan je beter vertellen welke stappen je moet zetten om leraar te worden in Nijmegen, dan mensen die je voor gingen?

Heb je vragen?

Antwoorden op de meest gestelde vragen vind je hier. Staat je vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op!

Neem contact op

Nieuws & verhalen

Wil je meer lezen over leraren in Nijmegen en op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Wij hebben hieronder de interessantste berichten over het onderwijs verzameld. Ook lees je hier alles van de lerarenopleidingen van de HAN en de RU.

Leraar
5 augustus 2022

Ik wil werken met kinderen, het leraarschap lijkt mij wel iets

Wil jij leraar worden omdat je wilt werken met kinderen? Dan ben je niet de enige! Binnen het leraarschap zijn…
Leraar
2 juni 2022

Oriëntatie avond Leraar in het VO, 30 maart 2022

Oriëntatie avond Leraar in het Voortgezet Onderwijs, 30 maart 2022   Op woensdag 30 maart 2022 heeft LeraarinNijmegen een oriëntatie…
Leraar
14 april 2022

Van bijles, naar onderwijsassistent naar docent

Van bijles, naar onderwijsassistent naar docent Onderwijstalent Robin Gregoor legde een niet-alledaagse maar succesvolle route af   Vanuit LeraarinNijmegen zijn…
Alle nieuwsberichten